Onsdag 2012-05-16 -- wrapping up!

Idag träffade vi pappagruppen som var den sista av grupperna att gå igenom projektet med. De hade - precis som de andra grupperna - bra idéer kring vad de ville göra och hur de skulle gå tillväga. Bland annat vill de ha en aktivitet på Fars Dag, eftersom den är lite bortglömd i jämförelse med Mors Dag. De har också gjort ett stort arbete med att byta namn och förbereda en registrering av sin organisation. De heter numera Men's Vision of South Africa.

När vi var färdiga där åkte vi till Tobeka på Langabuya pre-school. Hon var en av de första som var på besök i Sverige, och har varit väldigt engagerad i projektet genom åren. Hon blev glad att se oss och visade en ny utbyggnad som håller på att färdigställas för att hon också ska kunna ha After School Care (fritids). Alltid lika roligt att träffa Tobeka med sitt stora leende!


Tobeka i klassrummet med sina 5- och 6-åringar.

Därefter bar det av till Pumla, som var den som drog igång projektet här nere från allra första början. Hon jobbar inte längre, men är engagerad i kyrkan och odlar grönsaker i en fantastisk trädgård som hon stolt visade upp för oss. Pumla och hennes man håller på att spara pengar för att kunna åka till Sverige och hälsa på alla vänner som hon lärt känna genom åren - vi hoppas de kan komma snart, eftersom det är många som saknar henne!


Pumla i sin fantastiska grönsaksodling!

På eftermiddagen hade vi möte med Network committee - den grupp som ska ansvara för att hålla ihop projektet här nere. I kommittén finns representanter från alla de olika grupperna, såväl som Wagon of Hope. Vi gick igenom de ändringar som vi gjort tillsammans med respektive grupp, och diskuterade hur kommittén ska arbeta under de kommande två åren.



Network Committee tillsammans med John

Dagen avslutades först med att vi besökte Vuyani och hans musikgrupp som hade träning. Vi fick en fin stunds underhållning, och filmade en hel del för att kunna visa hemma. Sedan åkte vi till Chippa's place - det lokala utestället i Mbekweni - där vi träffade styrelsen för ungdomarna som hade möte. De har precis antagit nya stadgar och är nu jättesugna på att komma igång med lite mer praktiskt och utåtriktat arbete. Ett härligt gäng!

Imorgon är det dags för hemfärd, så nu blir det en stunds sovande innan väskan ska packas!

/Kristin, Sven-Anders och John

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj, vad ni har hunnit med mycket på så kort tid. Ska bli väldigt spännande att höra mer om när ni kommer hem. Flyg försiktigt!

2012-05-17 @ 11:08:46
Postat av: Birgitta J, B2

Oj, vad ni har hunnit med mycket på så kort tid. Ska bli väldigt spännande att höra mer om när ni kommer hem. Flyg försiktigt!

2012-05-17 @ 11:09:47
Postat av: Birgitta L

Vad härligt att se vännerna på bild och Pumla i sitt grönsaksland. Jag har också beökt henne där, vilken stolthet och glädje hon visar upp då. Ni verkar gjort ett fantastiskt bra jobb! Välkomna hem så småningom!

2012-05-17 @ 13:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0