Planering, planering!

Nu är förberedelserna i full gång inför våra besökares ankomst från Mbekweni. I början på september anländer nämligen 9 män och kvinnor till Sverige. En av dem är John som är vår nyanställde koordinator på plats i kåkstaden. Han har bråda dagar med att ordna pass och visum till alla resenärerna. Det är mycket byråkrati och pappersarbete ska ni veta. Det ska helst bli klart i tid innan resan också. Passen är ordnade så nu är det visum till alla som står på tur, men vi tror att det ska ordna sig i god tid inna resan.

Det är mycket planering och många kontakter som ska tas inför studiebesöken i Sverige. Vi vill ju att våra gäster ska hinna med så mycket som möjligt. Det finns massor av uppslag och vi får sålla bland våra idéer. Vissa saker återkommer från år till år, men det blir en del nyheter också. Vi vill att våra vänner ska känna att varje besök ska ge dem en upplevelse de kan ta med hem och implementera i Mbekweni. Med John på plats hoppas vi att han blir ett stöd och en kraft som kan hjälpa till att förverkliga en del av intrycken från Sverige.
Några exempel på studiebesök är: Ljungby och Fastarps förskolor, Brandstationen i Varberg, Estetiska programmet i Falkenberg, Laurentiuskliniken, nattvandring i Halmstad, kyrkobesök i Martin Luthers kyrka, Konsert med kören CAT, ungdomsmottagningen i Halmstad, BVC och pappagrupp, Ur och Skur förskola m.m.
 Det finns fler aktiviteter på gång som ska petas in i schemat som säkert blir fullspäckat.

Samtidigt som arbetet med besöket i Sverige pågår, planerar vi även för vår resa till Sydafrika i oktober. 
Under den här resan kommer vi att satsa mycket på ungdomarna i Mbekweni. Det är förstås viktigt att vi träffar alla de grupper vi haft kontakt med förut och det kommer att bli härligt att återse alla vänner vi fått.
      
                       /Birgitta L
  

RSS 2.0