Möte med projektgruppen

Vi träffades i projektgruppen i förra veckan i Munkaskog. Vi var hela gänget förutom Kristin som tar hand om nyfött barn. Dessutom kunde vi hälsa Katrin Dahlberg välkommen. Hon är med i CUF:s solidaritetskommitté och har inte varit med oss innan. Det blev en del tillbaka blickande från den senaste resan. Alla var överrens om att det var en lyckad resa och att många framsteg gjorts. Ett bra program som gjorde att mycket hanns med och alla är på gång för en fortsättning. Nu gäller det bara att SIDA också är med och vill fortsätta att satsa på vårt projekt. Vi väntar på besked förhoppningsvis före jul. Det är ju lite svårt att planera för framtiden, när man inte vet om det finns någon. Vi har ju fått ett positivt besked från Forum Syd och det innebär ju att det borde bli positivt från SIDA också.
Lite planering försökte vi göra i alla fall. Vi ska anställa en person som ska jobba för projektet i Mbekweni och Georgina hade skickat över ett förslag till annons. Med lite justeringar ska vi skicka tillbaka den och diskutera med Georgina vilka tider för att sätta in annonsen som är lämplig. Det är väl sommar och semester just nu, så troligtvis blir det väl i slutet på januari.
Jag har haft kontakt med Ola Johansson i Kungsbacka som berättade att två lärare på Elof Lindälvsgymnasiet har fått bidrag för att resa till Sydafrika på inbjudan av Drakensteins kommun. Det ska försöka hitta skolor och klasser som kan vara intresserade av ett utbyte med deras elever i Kungsbacka.
Sven-Anders


RSS 2.0