Gränslösa möten

Värdegrund är temat för ett projekt inom Landstinget Halland. Under två dagar hölls en värdegrundsmässa dit alla anställda bjöds in den 21-22 april. Över 3000 personer besökte mässan som hölls i Sparbankshallen i Varberg ena dagen och på Halmstads teater den andra dagen. Ett av många teman var "Gränslösa möten". Under en dryg halvtimme fick mina kollegor och medarbetare möta de människor vi arbetar med på andra sidan jordklotet och få en inblick i vårt arbete. Jag kände ett fantastiskt stöd från publiken (även om det nu inte var alla 3000 som lyssnade till just mig). Men för de som var där tror jag att just det mötet både berörde och gav perspektiv.

Birgitta Jönsson, smittskyddssköterska


Värdegrundsmässan: Landstinget Halland möter Mbekweni


Möte den 15 april

Projektgruppen hade möte i onsdags den 15 april. Vi var i Getinge och hela gruppen utom Katrin Dahlberg var med, så det blev fullt hus hos Kristn och hennes två barn. Det var ganska mycket att gå igenom denna gång. Vår anställde John Vietch börjar jobba den 20 april, så vi tog fram lite förslag om vad han ska börja att arbeta med. Sedan är det meningen att han ska komma hit till Halland den 28 april. Han kommer till Landvetter vid middag och vi bestämde att Per och Ida hämtar honom. Sedan åker de till Varberg och då tar Sven-Anders över. Första natten skulle han kunna bo i Munkaskog hos Helene och Sven-Anders. På kvällen ska projektgruppen träffas hos Birgitta Lindberg som då få träffa John. Vi försökte planera ett program så att han ska få träffa så många som möjligt och genom det få en bra bild över projketet.
Det är nu också klart att Catherine, Birgitta J, Per och Pontus åker ned till Mbekweni den 5 april. De ska under en vecka göra en sk launch - en uppstart av MSEP (Mbekweni Sweden Empowerment Program). Det ska göras en nystart bland ungdomarna och dessutom ska de träffa alla grupperna och kommunen. De ska också försöka bilda en projektgrupp som ska jobba ihop med John. Det blir säkert ett intensivt program som vi kommer att kunna följa här på bloggen.
Sven-Anders


Computer training room

Veckan som gått har mest handlat om att vi fått ett rum att disponera i det nya Multi Purpose Centre som kommunen byggt i Mbekweni. Ni som följt denna blogg  kommer kanske ihåg att när Catherine och jag träffade James Rohda för en månad sedan, så råkade det vara sista dagen för att anmäla intresse för ett rum i det nya informationscenter som är placerat i Mbekweni. Vi lämnade snabbt och lätt in en anmälan, som jag kompletterade när vi kommit hem. Nu i veckan fick vi besked om att ett rum står till vårt förfogande. Enda kruxet för oss nu är att det skall vara högtidlig invigning av detta center den 18 april och då vill kommunen att vi ska ha utrustat rummet. Det ska innehålla det som vi tänker använda det till. Så långt hade vi väl inte funderat och inte heller förankrat det med våra grupper, även om vi nämnt att möjligheterna kanske skulle finnas. Nu blir det att göra en liten blixtinsats, men med gemensamma ansträngningar ska väl det gå att lösa. Det är ju fantasktiskt vilka tillfälligheter som ska uppstå. Att ha ett rum i detta nya center kan ju förhoppningsvis inte vara till nackdel för oss. Fast man kan ju aldrig veta (vis av erfarenhet).
Sven-Anders

RSS 2.0