Ny ansökan

I Sverige råder sommar och semester för många, med sol, värme och sköna bad. I Sydafrika är det precis tvärtom, där är det vinterperiod med regn och rusk nu. Det kan bli ganska kallt, ca +10-12 gr vilket är kallt när man är van vid +30-40 gr.

Vi har tidigare i vår lämnat in en ansökan till Forum Syd om att få fortsätta driva vårt projekt i ytterligare 2 år. Ansökan grundade sig på en utvärdering som gjordes i början på året, av tre helt fristående personer. Som underlag fanns också sammanställningen av den LFA work shop vi hade i Sydafrika med repr. från alla grupperna, i mars 2011.

Vår handläggare på Forum Syd har dessutom begärt in ytterligare kompletteringar, som vi har jobbat med i sommar. Nu hoppas vi allt ska vara klappat och klart! Det är en gedigen lunta papper som skickas till vår bidragsgivare och det ligger mycket arbete bakom. Nu är det bara till att hålla tummarna och vänta och se vad som händer. Det dröjer troligen till dec.-jan. innan vi kan få besked om en ev. fortsättning. Fram till dess fortsätter vi med våra planer för det sista besöket i Mbekweni, i den här projektperioden (nov). Då kommer även en turistgrupp på 20 personer att åka med och besöka Kapstaden, safari, m.m. och naturligtvis Mbekweni.

 Vi är otroligt tacksamma för all uppmuntran och stöd vi får av människor som är intresserade av vårt projekt. Ett stort tack för de bidrag som ges till insamlingen, vår organisation ska trots allt stå för 10% av finansieringen själv.

Birgitta L


RSS 2.0