Fredag 111111

Dagen började med ett möte med Wagon Of Hope som i den nya ansökan skall bli vår nästa samarbetspartner istället för MADP (Mbekweni area devolpment program). Wagon Of Hope har under längre tid redan varit en aktiv del i projektet och vi har ett gott samarbete med de som jobbar där. Mötet handlade mest om att gå igenom lite kring hur det det framtida samarbetet kommer se ut och vilken roll som Wagon Of Hope nu kommer att få.
WOH har tidigare arbetet med bland annat Peer Education och olika program kring HIV/AIDS prevention.

Mötet där varade i cirka 2 timmar sedan var det dags för oss att åka vidare och besöka förskolor. Per och Birgitta åkte för att träffa Lucy på förskolan Life fantastic. Lucy var en av de som besökte Sverige i våras och då startade hon ett samarbete med Höjdens förskola i Halmstad. Lucy´s förskola är relativt ny i ECD forumet och där finns ca 70 barn. Förskolan är belägen i Lucys eget hem och pecis som på många andra förskolor blir man förvånad över hur många barn som får plats på en så liten yta.

Kristin åkte till Tobekas förskola Langabuya. Tobeka är en av grundarna till ECD forumet och har funnits med i projektet hela tiden. Till Langabuya hade Kristin med sig nallen Alice som kommer från Skeppets förskola i Harplinge. Kristin visade även filmklipp från förskolan i Sverige och berättade lite för barnen hur förskolan i Sverige ser ut. Birgitta och Per anlände sedan dit och var med när barnen på Langabuya visade nallen Alice hur de leker och lär sig på deras förskola.

Vi hann även med ett besök på Patricia's förskola Thembinkosi. Hon är föreståndare på en forskola som även tar emot handikappade barn. Hon brinner verkligen för barn med funktionshinder och har även planer på att försöka starta ett gruppboende för funktionshindrade ungdomar. Vårt syfte med detta besök var för att hon ville visa upp sin förskola, vi har tidigare varit där men då har hon inte varit där. Besöket blev därför relativt kort men ack så viktigt då mycket i projeket handlar om just kontakter.

Eftermiddagen blev till att lösa lite praktiska frågor. Birgitta ägnade timmar åt att låsa upp ett kontantkort och vi fick åter uppleva den oerhört långsama byråkratin som finns här nere. Men skam den som ger sig, nu har Birgitta en fungerande sydafrikatelefon.

Sedan bar det åter ut till Mbekweni för ungdomsmöte och sedan filmkväll på Thuson Center. På ungdomsmötet avhandlades bara lite praktisk information inför morgondagens ungdomsevent som skall ske på Chippas under eftermiddagen, rapport från det får ni i morgon. Filmkvällen för ungdomar belv som vanligt välbesökt. 52 besökare varav majoritetet tjejer kom för att titta på ungdomsfilmen Africa United som även vi starkt kan rekommendera.

Vi kan summera en lång men väl genomförd dag som trots allt fungerat väldigt smidigt. Nu sitter vi på Lemoenkloof och går igenom dagen och planerar morgondagen. Tror vi kommer sova gott även denna natt och ser fram emot morgondagens utmaningar.

Per, Birgitta, Kristin, John


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0