Söndag 111113

Idag var det söndag och då går de allra flesta människorna i kyrkan. Vi tog däremot chansen att sova lite längre på morgonen. Eftersom vi hade en del ärenden att uträtta på Paarl mall så styrde kosan dit, där vi även åt lunch.

Därefter besökte vi Patricia i kvinnogruppen som är den som ansvarar för maten turistgruppen ska bjudas på. Vi hade en bra diskussion och en del frågetecken rätades ut. Hon ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med de övriga grupperna arrangera turistbesöket.

Vi deltog på ett Parental Care centre (pappa/föräldragruppen) möte på kvällen. Det var inte så många som deltog i mötet men vi blev imponerade över hur många olika kompetenser personerna i gruppen hade. Bl a är Fezile polis men har även arbetat som ambulansförare och vet hur man agerar i olycksfallssituationer/första hjälpen. Detta är något som gruppen tänkt förmedla till övriga grupper i Mbekweni. En annan man, Shaun, är duktig musiker och han vill gärna lära ut sina kunskaper till ungdomar och andra som är intresserade. Siswe är en man i gruppen som hjälper barn med läxläsning efter skolan och han brinner verkligen för sin uppgift. Gruppen har funderat mycket kring hur man kan stötta barn och ungdomar i Mbekweni - de inser att det är de unga som är framtiden och att de behöver support. Det blev ett lyckat möte där Vuyani och Actor knöt ihop säcken på ett bra sätt.


Vuyani berättar om sina visioner
för att stötta unga i Mbekweni.

Imorgon väntar nya utmaningar och äventyr...

Birgitta, Per, Kristin


Kommentarer
Postat av: Catherine Isaksson

Hej mina vänner! Så underbart det är att följa er och ert fantastiska arbete på bloggen. Fast det känns väldigt konstigt med att inte vara med er... Lycka till med allt och med turistbesöket. Jag följer er på bloggen! Kram Catherine

2011-11-14 @ 09:55:40
Postat av: Lisa

Härligt att höra om pappagruppen och att de samlas och är på gång igen! Viktiga män som är starka förebilder för andra i "byn" men framförallt det faktiska arbetet de gör för barnen med bl.a läxläsning! Vill vara där...

2011-11-16 @ 22:27:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0