Nya förskolor i ECD Forumet

Dagens uppgift har varit att besöka alla de nya förskolor som tillkommit till Förskole forumet.  Totalt är det 7 nya förskolor som anslutit sig.  2 stycken i Fairyland, 1 i Newton och 4 stycken i Mbekweni.  Bland de nya förskolorna fanns bland annat Kiddes Edcucare Center i fairyland. Det var en skola med hög standard, kanske en utav den finaste vi sett under åren här. Det var en fin byggnad med gott om plats. Det var ändå en kommunalt finansierad förskola men de tar ut en lite högre avgift från föräldrarna . Under vårt besök här dök Alta från Boland College upp tillsammans med två science lärare, sin dotter samt två läkarstudenter från Holland. Det var dags för barnen att få en lektion i sciense.  Vi valde därför att stanna lite extra och titta på när de experimenterade med bland annat vatten i en påse, som de sedan höll över en text så att bokstäverna blev större. Det var en enorm glädje och ett stort intresse från barnen kring just detta. Det var synd att inte Iwe Axelsson som varit med i projektet och jobbat med just science kunde vara med nu och uppleva detta.

Efter besöket och lektionen i science besökte vi ytterligare en förskola innan vi slängde i oss en snabb lunch bestående av friterad kyckling på Hungry Lions.  Nästa stopp var sedan soppköket ute i Fairyland som också är en relativt ny del i projektet. När vi kom ditt stod barnen redan uppradade och väntade på att få sig en kopp soppa. Soppköket har utdelning av mat till de fattiga barnen två gånger i veckan, så länge de lyckas få tag i eller blir sponsrade med mat. Vårt Guesthouse ägare är en av de som fått upp ögonen för den goda gärning som kvinnorna i soppköket gör, så han har därför valt att sponsra dem med bland annat gasol så de kan laga soppan.

Vi drog sedan tillbaka till Mbekweni för att besöka och uppdatera portfolion med de nya förskolor som tillkommit. Efter lite fel navigeringar och extra rundor hittade vi till slut alla skolor så nu har vi bra material och bilder för att uppdatera förskolornas portfolio. Just nu planerar vi inför kvällens workshop kring koopertivt företagande. Förhoppningsvis kommer ett nytt inlägg och lite bilder därifrån senare ikväll.

 

Per, Birgitta, Kristin, John


Kommentarer
Postat av: Lisa

Fantastiskt att höra om förskolorna och dessutom extra roligt och känslofullt ang soppköket! Otroligt kul att det fungerar så bra och att sponsring fortsätter-så viktigt för alla hungriga magar! Vilka kvinnor som lagar sopporna!!! Ni gör ett greatans jobb allihop!! :D

2011-11-15 @ 18:18:04
Postat av: Catherine

Så kul med så många nya förskolor! Och så kul att åka runt och hälsa på alla dessa. Fast menar ni att ni kör vilse?? Birgitta då!!

Även om jag inte är där så känns det nästan så ändå tack vare era berättelser!

Keep up the good job!

2011-11-16 @ 17:27:23
Postat av: Birgitta 1

Det var inte jag som körde!

2011-11-16 @ 19:25:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0