MYSP is Moving Forward

Efter ett kort uppehåll var det återigen dags för Mbekweni Youth Service Programme (MYSP) att samlas. Temat för kvällen var Moving forward vilket innebar att identifiera svårigheter för ungdomar i Mbekweni och närliggande områden, samt att se till vad ungdomar själv kan påverka. För att välkomna de nya ungdomarna till den växande gruppen startades mötet med presentationer och en isbrytande lek. Därefter inleddes diskussionerna som både medförde problemidentifiering, förslag på konstruktiva lösningar och några skratt.

 

Under mötet kom gruppen bland annat överens om att ett stort problem är att ungdomar blir generaliserade och information och hjälp är anpassade efter en grupp och inte individer. Individanpassat stöd var något som efterfrågades vilket Zezethu satte huvudet på spiken på med hennes citat: ”Help youth – one by one”.

 

Mötet genomfördes på både engelska, xhosa, afrikaans och ibland slank ett och annat svenskt ord med, vilket krävde ett vaket engagemang hos samtliga deltagare, och inte minst för oss.

 

När John frågade om de behövde något inför nästa möte, vilket blir redan på måndag, skrattade de och sa ”Something to munch on?”.

 

Sala Kakhule // Max & Sandra

 


Kommentarer
Postat av: Birgitta L

Vad roligt att läsa att ungdomarna är på gång! Hoppas de ska hitta ett sätt att arbeta tillsammans på. Ser fram emot att ta del av fortsättningen...

2011-11-06 @ 14:46:30
Postat av: B2

Kanonbra! Vilken entusiasm och krativitet som förmedlas genom inlägget

2011-11-08 @ 11:29:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0