Måndag 111114 - mötenas dag

Dagen startade med möte hos James Rhoda, som är chef på kommunens Department of social and community development. Vi har träffat honom med jämna mellanrum ända sedan starten. Han både ansvarar för och brinner för utvecklingen i de allra fattigaste områdena, och ville diskutera med oss hur vi skulle kunna bidra till det hans avdelning jobbar med.

Sedan gick turen till Boland College där vi hade planerat ett möte med Alta Nel. Hon är den person som arrangerar och sköter upplägget av de kurser som projektet köper av dem. Vårt samarbete med Boland har nu pågått i några år och vi är mycket nöjda med dem. Kurserna som pågår nu är datautbildning, matlagningskurs för kokerskor och science för förskolorna. Efter jul skall även en management kurs starta. Det har varit en hel del turer kring alla kurser – det största problemet har handlat om att det har varit svårt att ordna transport, men de problemen är nu mer eller mindre ur världen.

Boland College var fram tills för några år sedan ett afrikaanstalande college med i princip bara vita studenter. Tack vare samarbetet med oss så har de kunnat nå ut på ett helt annat sätt och har nu många elever från Mbekweni och till och med kurser på xhosa. Inte nog med det – de håller också på att försöka starta ett science center ute i Mbekweni med sponsring från den sydafrikanska banken ABSA.

Under dagen har vi också haft besök från Karin Linvall som sitter i Forums Syds styrelse. Karin är här för at titta på hur vårt projekt ser ut och fungerar. Efter en presentation av Wagon of Hope och av oss i projektgruppen tog vi oss en tur runt i Mbekweni för att visa några utav förskolorna i ECD forumet och vilka skillnader det faktiskt fortfarande är mellan de olika förskolorna. Vi fick också möjlighet att berätta en hel del kring hur vi jobbar i vårt projekt, och hur vi ser på utvecklingsarbete.

Idag har turistgruppen från Sverige landat i Kapstaden och vi skall strax bege oss till deras hotell för att hälsa dem välkomna. På återhörande imorgon!

Per, Birgitta, Kristin och John


Vuyani deltar när barnen på Nomzamo sjunger och leker!


Kommentarer
Postat av: Lena

Hej!

Kul att se eran blogg.

Kommer att följa er på resan nu när Frida, Johan och Lars kommer.

Många kramar

Lena

2011-11-14 @ 16:33:14
Postat av: Birgitta Jönsson

Ni ligger verkligen i. Så många viktiga möten ni fått till. Vad roligt att forumet växer och att samarbetet med Boland fördjupas och breddas.

2011-11-15 @ 21:26:54
Postat av: Vuyani

Ah that's so sweet am enjoying myself with little kids. I love kids because they are the future so we must pave a way for them.

2011-11-16 @ 09:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0