Lördag 111119 - svettigt värre!

Oj, vilken dag vi har haft i Mbekweni. Strålande sol och 40 grader i skuggan. Det går åt mycket solfaktor. På förmiddagen gick resan till kåkstaden. Vi blev väldigt väl bemötta och fick se mycket fina sång- och dansnummer. Killar som dansade i gummistövlar (gum boots dance) och slog takten på skaften. Flickor i olika åldrar som sjöng och dansade. Därefter bjöds det på en god lunchbuffé som bestod av traditionell afrikansk mat. Tillfällen gavs att köpa handarbeten som kvinnorna gjort.

Vi for tillbaka till vårt boende där det gavs en stunds avkoppling med bad för den som så önskade. Det kändes väldigt skönt att svalka sig i bassängen på Lemoenkloof.  Sedan bar det av till kåkstaden igen, där de äldre barnen hade program för oss. Det känns som att de tycker om att uppträda för oss. Flickan som satt framför Gudrun kom och gav henne en stor kram. Ungdomarna har själva ansvarat för sitt program och trots att det är så väldigt varmt är det hundratals människor som kommit för att titta. Vi är eniga om att ungdomarna är otroligt proffsiga och vore det inte för att det var så väldigt varmt hade vi säker kunnat lyssna på dem ännu längre.

Senare på kvällen lyckades vi beställa ”hämtmat” till alla turister vi har i gruppen och det kändes som ett eget projekt i sig.


Vi välkomnades med poliseskort och blåsorkester och vandrade genom Mbekweni - i 40 graders värme!


Glada med svettiga turister gör sig beredda för en stunds underhållning!


Vuyani och hans musikgrupp bjöd på fantastisk musik och sång. Som en liten bonus samlades till slut alla möjliga runt honom för att sjunga och dansa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0