Sista kvällen i Mbekweni

Sista dagen har vi ägnat åt att samanfatta och planerat för framtiden. Vi kan vi konstatera att vi kommit en bra bit på vägen för en ny ansökan men en hel del arbete kvarstår. Vi har haft en oerhört god stöttning utav Kari som även var facilitator under LFA´n. Det är alltid bra och nyttigt när någon utanför projektet tittar med nya ögon.

För mig (Per) och Helene blev det en väldigt kort och intensiv vecka men det har verkligen varit givande dagar. Dessvärre har vi inte kunnat träffa och hålla workshops med invånarna i Mbekweni, men det var ju inte heller resans syfte. Syftet var att göra en ny LFA och det har vi med goda resultat genomfört.

Under kvällen kom Evelyn och besökte oss på Lemoenkloof. Evelyn är en av de kvinnor i projektet som verkligen är ett tydligt resultat av empowerment. Efter det att hon varit på studiebesök på Fastarps förskola i Tvååker så fick hon sig verkligen en tankeställare och implementerade en massa nya pedagogiska tankesätt på sin förskola, bland annat inom sciense. Hennes mantra har blivit "learning by doing".  Hon blev även utsedd till Sydafrikas bästa förskolelärare.

Vi har även varit hos Yulisa och hämtat hantverk som vi beställt. Hon har gjort många fina saker som vi kommer att ha till försäljning i Sverige.

När vi återvänder till Sverige väntar många möten och mycket arbete. Det har varit en mycket givande tid här, det mest givande kanske ändå är att vi ser så mycket goda resultat av att arbeta med empowerment.

Vi som varit här den sista veckan tackar för oss och lämnar nu trötta men nöjda Sydafrika och återgår till vardagen i Sverige.


Per, Birgitta L, Helene, BirgittaJ

Kommentarer
Postat av: Lisa

Citat från Moder Teresa "Vi kan inte uträtta stora saker -bara små saker med stor kärlek"!

Precis så arbetar MSEP!

2011-03-12 @ 12:39:39
Postat av: Stina

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D.

2011-05-07 @ 18:36:55
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0