Mbekweni, Paarl, Wellington, Chicago och New York…

Rubriken beskriver de olika stadsdelar runt Paarl, där vi idag letat efter en speciell hantverksproducent. Vi hade stämt träff med Thuzama som i sin tur introducerade oss för olika rasta fari grupper.  Efter idogt detektiv arbete avslutade vi i Mbekweni där till slut hittade den kvinnan vi sökte, Youlisa. Hon driver organisationen Usiphile Creation och hon hade det vi sökte.  Så nu har vi beställt armband, bokmärken, änglar och nyckelringar. Allt detta lovade hon ha klart på torsdag. Syftet med att köpa hantverk är dels att stödja lokala organisationer i Mbekweni, dels att sälja hantverken i Sverige med en liten vinst som går direkt tillbaka till projektet.


Yolisa som gör hantverk i organsiationen "Usiphile Creation" i Mbekweni

Vi avslutade eftermiddagen med att besöka Zuki. John har skjutsat henne fram och tillbaka till sjukhuset under veckan. Igår fick hon till slut en liten dotter och idag var hon hemma igen. Efter omständigheterna mådde mor och barn väl och det var ett kärt återseende, eftersom Zuki arbetat en tid i Korea. Hon är en viktig person för vårt ungdomsprojekt. Vi gav henne en lägesrapport och hoppas snart få se henne aktiv inom projektet igen.


Zukis baby

Idag känns det som att det varit den varmaste dagen hittills. Nu är det lördag kväll och Birgittorna tänker avsluta den på en Kina restaurang i Paarl. John är hos sin familj i Kapstaden och imorgon ansluter resten av gänget. De är välkomna till värmen… 

Birgitta och Birgitta, Mbekweni 5 mars, 2011 


Kommentarer
Postat av: Lisa

Vilken ljuvlig liten ny världsmedborgare...she will make a difference!! Härligt att juvelerna är på gång...det finns inget vackrare än Afrikanska pärlor i vackra färger! Än en gång, bra jobbat Birgittorna!! Sitter just nu och lyssnar på Afrikansk musik och tänker på er...Kram från raggsockarnas land :-)

2011-03-05 @ 17:37:07
Postat av: Birgitta Öhman

Hälsa Zuki och ge mor och dotter varma ljuva kramar! Vilken underbar lycka!

Birgitta Ö

2011-03-05 @ 19:28:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0