Lyssna, fundera, agera

Idag har vi ägnat hela dagen åt att förbereda den två-dagars workshop vi ska ha tillsammans med våra sydafrikanska partnerorgansationer. Kari Örtengren, som är vår LFA konsult, har väglett oss.

Här följer Karis betraktelse över dagen:
Dagen har varit full av livliga och mycket intressanta diskussioner om projektledning! Den svenska gruppen har varit instängda på Guest House, isolerade från omvärlden och fokuserat på projektledningsdiskussioner hela dagen, nästan utan pauser.  Vi har kört hårt, har varit jättebra att ha en uppladdningsdag. Vi började vid nio med genomgång av projektplaneringsmetoden LFA (the Logical Framework Approach) och gick igenom vad dess nio olika steg innehåller och hade samtidigt reflektioner vad detta innebär för vårt projekt. Nyttigt! Vi kom in på bra diskussioner om målformulering för att projektplanen verkligen på bästa sätt ska fånga upp det projektet verkar för och tog fram förslag på nya delmål som vi noga ska stämma av med våra samarbetsparter imorgon.  Vi kom även in på reflektioner kring utvärderingen som nyligen blev klar. Vi har även diskuterat mycket hur vi kan stärka genderperspektivet i projektet och om och hur vi ska lyfta denna fråga.        

Efter genomgång av LFA metoden hade vi en ingående diskussion om hur vi på bästa sätt ska lägga upp den workshop som börjar imorgon och ska pågå i två dagar och vi gjorde ett program. Det ska bli spännande! Deltagarna kommer under workshopen att indelas i 4 grupper + den svenska gruppen. Dessa kommer att fokusera på att skriva målformulering, förslag på aktivitetsplan för de kommande åren och göra en riskanalys.  De två kommande dagarna kommer att bli mycket intressanta. Det bestämdes att den svenska gruppen på workshopen ska satsa på diskussioner kring coordination/management och vilka resultat som uppnåtts inom varje delmål - ta fram, exempel för att tydliggöra och förstärka utvärderingen.   

Kari Örtengren, Mbekweni 2011-03-07   



På mötet: Birgitta , Helene, Kari och Per ( ej på bild: Birgitta, John)

------------------------------
På kvällen åkte Per, John och Helene ut till Mbekweni för att träffa ungdomsgruppen för att förbereda dem inför morgondagen. När detta skrivs har de fortfarande inte kommit tillbaka.


Kommentarer
Postat av: birgitta öhman.

Ni ser ut att trivas!Härligt! Bra jobb ni gör!/BirgittaÖ

2011-03-08 @ 19:22:23
Postat av: Lisa

Håll oss updaterade, vi är nyfikna men förstår att ni jobbar stenhårt! Håller tummarna att veckan fungerar bra!

2011-03-08 @ 20:30:42
Postat av: Victoria

Hej! Jag har själv tänkt att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?

2011-07-13 @ 00:33:16
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0