Ju fler kockar desto bättre soppa.....

Andra skiftet anlände i eftermiddag. Per, Helene och Kari. John hämtade dem på flygplatsen. Teamet är samlat.  Under dagen har vi stämt av läget och planerat inför LFA:n.  Många, långa och givande diskussioner där alla har sina funderingar och olika infallsvinklar. Vi hann också med en rundresa i Mbekweni och dess omgivande kåkstäder för att visa Kari den miljö som vi arbetar med.


Per, Kari och Helene



Dion, ägaren av Lemoenkloof, ville hälsa de nyanlända gästerna välkomna. Vi drack kaffe ihop och han deltog livligt i diskussionerna.  Han har i många år följt vårt projekt och velat engagera sig, men inte riktigt vetat hur. Nu har han hittat ett sätt som innebär att han hjälper till med byggnation. I ett soppkök i angränsande kåkstaden Fairyland har han bidragit med förbättra byggstruktur och kokmöjligheter. De har fått en gasspis och behöver inte laga mat över öppen eld. Nu vill ha engagera sig mer och presenterade en idé om att låta flera företag ingå i ett ”business envolvement”, t.ex. matkedjor, grönsakshandlare, banker. Företagens sociala engagemang skulle ge bra rykte och god publicitet.  Vi välkomnar tacksamt alla sådana idéer . Ju fler kockar desto bättre soppa!


Mbekweni 6/3 2011


Kommentarer
Postat av: Lisa

Nya gänget ser laddade ut!! Otroligt roligt att höra om planerna från företagen i Paarl! Och så fantastiskt att soppköket har sin spis...."många bäckar små..."! Ni har en spännande vecka framför Er...vi här hemma hejjar på!

2011-03-07 @ 11:55:25
Postat av: Anonym

wow! det var ju en fantastisk nyhet! men hur har det gått med de strejkande kvinnorna?/Birgitta Ö

2011-03-07 @ 19:01:03
Postat av: Birgitta L

Jo, de strejkande kvinnorna är åter i arbete. De har kommit fram till någon form av äverenskommelse. Vi vet inte exakt hur den ser ut, men de är inte helt nöjda. Valet är inte så stort - antingen jobba eller få sparken. Vi är i alla fall glada att träffa våra underbara kvinnor igen som är så vänliga mot oss och vi försöker verkligen visa vår uppskattning.

2011-03-07 @ 20:46:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0