På plats i Mbekweni

Idag har vi anlänt till Paarl, Sydafrika. Från vinter i Sverige till sol och 36-gradig värme. Vi klagar INTE! 
Första veckan är vi fyra på plats  - Catherine Isaksson, Birgitta Lindberg, Sven-Anders Svensson och Birgitta Jönsson. Catherine, som varit projektledare sedan start, har nu lämnat det uppdraget och ersatts av Birgitta L. Orsaken till skiftet är att Catherines nya uppdrag som generalsekreterare för Centerpartiets Internationella Stiftelse är svårt att förena med projektledarskap för ett enskilt projekt. Birgitta L har varit med sedan starten 2004 och har lång erfarenhet av projektet och ledarskap.



För några veckor sedan utvärderades projektet av en extern konsultgrupp, som under två veckor var på plats i Mbekweni för att utvärdera innevarande projektperiod 2009-2011. Syftet var att granska vilka resultat projektet nått i förhållande till uppsatta mål. Dessutom skulle de ge rekommendationer för framtida arbete och för en ev. ny ansökan. Utvärderingsgruppen har skrivit en rapport som är överlämnad. 
 
Denna resa har ett viktigt syfte, nämligen att samla viktiga nyckelpersoner från de olika sektorerna för att bestämma hur projektet ska gå vidare. Detta ska göras enligt en strukturerad planeringsmodell, en sk. LFA ( = Logical Framework Approach), under ledning av en av Sveriges bästa LFA-konsulter; Kari Örtengren.
LFA:n äger rum under två dagar 8-9 mars. Första veckan nu kommer vi fyra på plats att besöka alla våra organisationer och grupper för att informera om bytet av det svenska projektledarskapet. Vi behöver också diskutera utvärderingen och den kommande LFA:n med dem, och vilka som ska representera deras organsiationer i LFA:n.   
Efter första veckan åker Sven-Anders och Catherine hem. Istället kommer Per Johansson och Helene Andersson tillsammans med Kari Örtengren för att fortsätta planera och delta i LFA:n.

/Mbekweni, 27 feb 2011

Kommentarer
Postat av: Per Johansson

Skönt att höra att ni kom ner utan bekymmer. Lycka till med arbetet i veckan så syns vi på Söndag.

2011-02-27 @ 19:32:11
Postat av: Per Johansson

Skönt att höra att ni kom ner utan bekymmer. Lycka till med arbetet i veckan så syns vi på Söndag.

2011-02-27 @ 19:32:36
Postat av: Lisa

Oh, så härligt ni har det...nu börjar jobbet och jag vet att ni kommer göra det jätte bra! Hälsa alla på Lemonkloof...Molo till alla mina vänner i Mbekweni och en extra kram till "mina pappor"! Sköt om er!

2011-02-27 @ 21:18:50
Postat av: Ida

Skönt med värme! Hälsa alla så jättemycket och lycka till med veckans jobb. Hoppas ni får till möten med alla grupper. Kram!

2011-02-27 @ 21:55:12
Postat av: birgitta öhman.

Vilket härligt kort! Lycka till alla! på era olika uppdrag!Kram Birgitta Ö

2011-02-28 @ 09:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0