Coffee and Cooperation

I Sydafrika närmar vi oss semestertider, temperaturen stiger och folk börjar ta det lite mer mañana. För MSEP innebär det att de vardagliga mötena med lokala samarbetspartners blir färre och istället    riktas fokus  mot att nå ut till nya organisationer och individer i området för att planera hur projektet kan expandera och förbättras under kommande år.

Så under förmiddagen ägnade MSEP en både trevlig och produktiv stund med Gary från Monte Christo Ministries. Över en välproducerad kopp kaffe på Monte Christo Coffeé Shop i Paarl gick vi grundligt igenom våra projekt, såväl historia, nuvarande situation och framtidsplaner. Utgångpunkten för mötet var; hur kan vi arbeta jämsides och tillsammans kunna komplettera varandras luckor, samt ha ett aktivt utbyte av kunskap?. Monte Christo uttryckte tydligt att deras mål var att öka dess engagemang i Mbekweni och att de redan har initierat ett antal projekt som involverar människor som MSEP har en lång historia av samarbete med.

Till bordet kunde Monte Christo bringa nya finansiella medel för att starta upp projekt, medan MSEP, med sina långa historia i Mbekweni, kunde bjuda på insikt och erfarenhet i hur det är att vara verksam i område. Eftersom Monte Christo, likt MSEP arbetar för lokalt ägandeskap diskuterades det hur nya och pågående projekt kan bli självförsörjande och komma åt grunden av  problemen de syftar till att lösa. En gemensam kraftansträngning och synkroniserat arbete från alla inblandade i Mbekweni kommer krävas om vi ska kunna utveckla samhället vidare.






Cheers // Max

Kommentarer
Postat av: B1

Så bra att Monte Christo är på banan igen i Mbekweni. Alla samarbetspartners är välkomna för att få en hållbar framtid. Ni åt väl av "milk tarten" i Coffee shopen? Den är såå god!

2011-12-12 @ 21:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0