Viktiga möten

Dr Sidima Kabanyane som är kommunchef för Drakenstein Kommun. Han är högsta tjänsteman på kommunen och har funnits med i projektet under några år. Han är den som också varit mest delaktig i samarbetet som vuxit fram mellan Drakenstein och Kungsbacka. Sidima hade bjudit in Per via Facebook till ett möte. Per, John och Vuynai från "pappa-gruppen" åkte för att träffa honom. Vi har ju varit i kommunhuset tidigare, och lagom självsäkra gick vi till hans kontor, men upptäckte ganska snart att han bytt rum. Istället för första våning så höll han nu hus på tredje våning.
När vi irrat omkring lite i kommunhuset så träffade vi honom till slut. Under cirka 1 timme satt vi sedan med en kopp kaffe och diskuterade väldigt lättsamt kring hur vårt projekt går, hur valet gick i Sverige, Ungdomsutbyte och sist, men inte minst, Kungsbackas och Drakensteins ansökan som syftar till att utveckla ungdomsforum och fullmäktige i de två kommunerna. Sidima som följt vårt projekt under flera år ser möjligheterna med att starta i Mbekweni där de redan har en öppen dörr in till ungdomsorganisationer.

Idag finns det ett ungdomsfullmäktige i Drakenstein. Det fungerar precis om ungdomsfullmäktige i Sverige - mer eller mindre bra. Men  trycker verkligen på hur enormt viktigt det är att ungdomar blir delaktiga i politiska beslut då de är de som är framtiden.

Avslutningsvis så konstaterade också att vårt projekt idag verkligen har många kanaler och hela tiden sprider sina vingar.

/ Per Johansson, 2010-10-25


Per och John möter Sidima Kabanyane, kommunchef i Drakenstein. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0