Mission completed

Nu avslutar vi vårt besök för denna gång. Imorgon åker vi hem. Som vanligt har det varit en hektisk och intensiv tid med många möten, workshops och studiebesök. Så här den sista dagen har vi medverkat vid ungdomsgruppens ”event” för förskolorna i Mbekweni. De hade bokat stadion i Mbekweni. Under poliseskort marscherade förskolorna in på stadion. Cirka 500 barn med sina lärare var där och intog så gott som hela läktaren. Mäktigt! Barnen sjöng och dansade under det att polisen höll takten med trummor. Polisen berättade därefter om sitt arbete och att barnen ska se polisen som en kompis och vän! Kom till oss om du behöver hjälp! Oerhört pedagigskt och åldersanpassat. Barnen hade roligt och fick avslutningsvis frukt och juice innan de återvände hem.

Vi fortsätter dagen med att säga adjö till många.
Lisa och Birgitta L besöker en förskola med usla förhållanden (se nedan blogginlägg).
Eftermiddagen följer med workshop för hiv-smittade mödrar och deras barn (Birgitta J och Lisa) som finns inom en ”hiv-support group” som klinikerna leder.  
Per och Birgitta J besöker på eftermiddagen en skola i Paarl och  möter Peer educators inom Wagon of Hopes program. Avslutningsvis ordnar vi en filmkväll för ungdomar i Mbekweni.

Sen väntar Sverige. Avresa imorgon 12.30!

/ Mbekweni 28 okt, 2010 


Event för förskolor. Ungdomsgruppen hade arrangerat detta och bjudit in polis som gladeligen släppte loss och spelade trumma.


Workshop kring hiv och barn för hiv smittade mödrar och deras barn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0