Killsnack

Ikväll har jag (Per) haft en workshop med enbart killar och som syftade till att diskutera kring hur det är att vara ung och kille i Mbekweni. Det var en kväll med många spännande och ibland heta diskussioner.
Sju stycken killar kom ikväll, något mindre än jag förväntat men ändå godkänt. Det var en ganska lagom grupp där alla fick möjlighet att komma till tals.
Syftet med kvällen var dels att vi från det svenska teamet skulle få ännu mer insikt i hur ungdomar ser på vardagen i kåkstaden. Samt att grabbarna skulle få chansen att diskutera känsliga frågor som de inte alltid annars diskuterat helt naturligt.
Diskussionerna handlade om allt från hur unga pojkar som blir föräldrar skall agera till hur synen på homosexualitet är i kåkstaden. Det är många gånger som våra olika kulturer krockar med varandra, men vi har helt klart mycket att lära av varandra. Det finns inga rätt eller fel kring de frågor vi diskuterade men det finns många olika synvinklar.
Flera av de som var med hade olika synpunkter kring hur man skall vara som ung man och vilket ansvar man har. Det var högt till tak men när vi avslutade så gick alla där ifrån som goda vänner. Trots olika åsikter och olika bakgrunder är det absolut viktigaste att vi respekterar varandras åsikter även om vi tycker olika.

//Per Johansson, 20 oktober, 2010


Kommentarer
Postat av: birgitta öhman.

Bra jobbat Per!/hälsar Birgitta Ö

2010-10-22 @ 19:28:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0