En kväll med eftertanke och reflektioner

Projektets teamledare Catherine Isaksson åker tillbaka till Sverige imorgon och det kändes viktigt att göra en avstämning. Vi har snart slutfört två år av vår tre-åriga projektperiod, 2009-2011. Totalt har projektet pågått 7 år. Syftet med mötet var att ge historiken, vad har vi uppnått och hur ska projektet fortsätta framåt. Medlemmar från alla sektorer var representerade - totalt 22 personer.

Catherine visade ett bildspel som beskrev hur de första kontakterna startade och hur det sedan har vuxit.  Projektet har gett ”spinoff-effekter” med nya organisationer. De grupper som var med från början har all anledning att känna sig stolta över det som har hänt i projektet hittills. Människor i Mbekweni har sett att projektets grupper har organiserat sig och nu vill andra följa efter. Mbekweni-Sweden Empowerment Program är en positiv förebild!

Projektet har begränsade resurser och bygger på volontära insatser, och ändå har vi hittills haft möjlighet att erbjuda 250 personer olika utbildningar på Boland College.  Under åren har 55 besök från kåkstaden till Sverige ägt rum i syfte att ge utbildning och inspiration till utvecklingsarbete på hemmaplan. Det svenska teamet har rest till Mbekweni två gånger om året. Bara denna resan har hittills genererat möten med cirka 400 människor i olika workshops, möten, studiebesök mm. 

Många av oss har varit här flera, flera gånger och det är kära möten….andra av oss är här för första gången men känner redan att ”här finns det vänner”!

/ Mbekweni 2010-10-25

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0