Sopor på gatan och Fucking Åmål

Karin och Ida gjorde på måndagen ett skolbesök hos en grupp av Peer educators på Desmond Tuto school. Detta är en frivillig sysselsättning efter skoltid där man får utbildning i bland annat HIV/Aids och sexualitet, tanken är att man sedan ska berätta och lära sina vänner det man själv lärt.

Ida berättade om Sverige och om projektet och Karin om hur man kan förebygga och undvika att få hål i tänderna, och därmed spara pengar. En fråga som kom upp var om det verkligen är sant att man inte kastar papper och skräp på marken i Sverige, en sådan liten och enkel sak som att se till att det slängs i soptunnor istället ger en liten aha-upplevelse här. Det är en bit kvar till utbyggd sopsortering.

I klassen bjöd vi in till kvällens filmvisning, Fucking Åmål. Ett trettiotal ungdomar kom och såg filmen. Det är svårt att säga hur mycket dom tog till sig av filmen, med undertext som man ska hinna läsa och ett ovanligt budskap. Men en liten tjej i 12 årsåldern kom efteråt fram och sa att den var fantastisk och gav oss en kram, för henne gjorde den nog verkligen skillnad.

 

Projektet och Sverige presenteras för ca 45 ungdomar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0