Slut för denna gången

 

Mission completed!

 

Så var det då dags att sammanfatta besöket I Mbekweni för denna gången. Idag torsdag är vi alla på väg hem igen. Blir en omställning att komma hem till kyla och snö efter den extrema värme vi fått uppleva. Toppnoteringen var 47,5 grader varmt!

Under vistelsen har vi fört noteringar över hur många barn, ungdomar, kvinnor och män vi mött genom olika workshops, möten, studiebesök m.m. Sammanlagt kom vi upp i nästan 1000 personer som på olika vis tagit del av någon aktivitet genom Mbekweni Sweden Empowerment Program! Detta har varit möjligt genom att vårt team delat upp sig och flera olika aktiviteter kunnat genomföras samtidigt.

Vi har också slutfört diskussionerna med Boland College om vilka kurser vi ska genomföra tillsammans med dem den närmsta tiden. Inom några veckor kommer därför c;a 150 personer från Mbekweni få möjlighet att börja någon kurs genom vårt projekt! Detta var vad vi hade möjlighet att klara ekonomiskt just nu, men det var nästan 190 personer som ville haft en plats på någon av kurserna. Exempel på kurser vi erbjuder är bl.a. datorkunskap på olika nivåer, business skills, kurs för kokerskorna på förskolorna om nyttig mat och hygien, hantverk/småföretagande m.fl.

Genom att låter Boland College anordna kurserna så får också deltagarna ackrediterade poäng för studierna vilket vi tycker är oerhört viktigt för framtiden.

Att så många vill ta del av våra utbildningar och att vi möter så många människor när vi ordnar worshops och dyl. är dels ett tecken på den kunskapsbrist och kunskapstörst som finns, och också ett tecken på att vårt projekt blivit något som människor i Mbekweni känner till och har förtroende för.

Genom att vi nu också har vår koordinator John på plats där hela tiden, gör oerhört mycket för att hålla uppe kontinuiteten.

 

Med på resan har också Mats och Clara från Kungsbacka Kommun varit. Deras uppdrag var att fortsätta diskussionerna med Drakensteins Kommun ( där Mbekweni ingår ) kring en långt framgången plan för ett kommunutbyte. Detta blev också framgångsrikt, och nästa steg nu är att Kungsbacka kommer att bjuda in en delegation från Drakenstein att komma till Halland i April. Syftet var också att följa oss i vårt arbete och på så sätt lära känna människor, kultur och samhälle i Sydafrika.

 

Vill avsluta med att tacka alla fantastiska medarbetare för denna gången och att vi nu istället börjar förbereda oss för nästa stora aktivitet i Mbekweni Sweden Empowerment Program vilket är studiebesök från Mbekweni i Halland de 2 sista veckorna i April.

Hälsningar från en nöjd projektledare!

Catherine

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Mathias Steffens

Hej alla underbara ni!



Upptäckte den här bloggen häromdagen och har varit inne och läst lite då och då. Var inte medveten om hur mycket känslor det skulle riva upp. Så mycket glädje blandat med någon annan svåridentiferad saknad och klump i magen.



Min upplevelse är nu att ni lyckats ta arbetet till ytterligare några nivåer och att mycket har landat i ett organisatoriskt ramarbete, vilket är positivt ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv. Vad skönt också att det finns en person där nere hela tiden, något som jag funderade mycket på och såg som nödvändigt när vi jobbade med ungdomarna.



Jag är oerhört tacksam att en gång i tiden ha fått vara del av detta arbete och önskar alla en riktig skön och sprudlande vår.



Mathias

2010-03-05 @ 07:16:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0