Nu är programmet i full gång.

Karin Fälldin och Birgitta J har hållit work shop om hälsa och tandvård för 43 barn i olika åldrar. Egentligen förväntade vi oss ungdomar i övre tonåren men de visade sig vara mellan 3-15 år så vi fick vara improvisatörer och kasta om i vår presentation. Birgitta J har ju viss vana att kastas in det afrikanska livet där det sällan blir som man tror, för Karin var det en intressant erfarenhet.

Vi har två extra resenärer med oss, Gosis och Jonne representerar två förskolor i Tvååker och Halmstad. Dom fick besöka Lingelihle förskola idag. Bland annat fick de prova på att sova middag med barnen på förskolan. Problemet var att barnen sover en och en halv timme och så länge ville inte Gosis och Jonne sova.

Direkt vi kommer hit får vi ta del av olika människoöden. En kvinna berättade idag att hon mist sin son på 1,3 år på grund av att han satt en vindruva i halsen. Eftersom hon inte har kunskap om första hjälpen så avled han snabbt. Vi har precis upphandlat utbildning hos Boland College, däribland finns en kurs i första hjälpen och vi hoppas att liknande öden kan förhindras i framtiden. Inför nästa resa planerar vi en work shop i första hjälpen för förskolepersonalen där vi kan se att det finns ett stort behov.

 
Jonne  och Gossis tar sig en tupplur


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0