Training needs assesment

Klockan 09:00 var det tänkt att vi skulle börja dagens workshop Traning needs assesment på The multi purpose center. Dock insåg vi ganska snabbt att vi inte riktigt hunnit vänja oss vid “The African Time” ännu. Ungefär kvart i tio hade nästan alla deltagare anlänt och vi kunde starta dagens workshop. Totalt var det 16 representanter från grupperna i Mbekweni, alla 5 från den svenska gruppen samt John och Chereldyne. Chereldyne har tidigare hjälpt oss att hålla i workshops med bland annat förskola forumet och var även idag den som skulle leda oss igenom dagen.
Syftet med dagen var att få fram förslag på aktiviteter, workshops, utbildningar mm som skall hjälpa oss att nå målen.
Vi blev först uppdelade i tre grupper där representanter från alla grupper var representerade. Första uppdraget vara att försöka ta fram så mycket förslag och idéer vi bara kunde på saker som vi vill och behöver göra för att nå våra mål. Allt från förslag om Teambuilding till kurser i att skriva CV kom upp. Alla grupper fick sedan redovisa vad man kommit fram till innan vi avbröt för lunch. Till lunch serverades en härlig buffé av friterad kyckling och bröd från KFC.

Efter lunch gick vi tillbaka i grupperna för att försöka prioritera vilka aktiviteter och kurser som är viktigast. Ganska snart stod det klart att Teambuilding, Kommunikation samt bildande av en stödgrupp/styrelse som kan stötta John i hans arbete var det som alla grupper prioriterat högst. Tyvärr hade det blivit en liten kommunikationsmiss så alla viste inte att vi planerat att hålla på hela dagen så strax innan klockan 14:00 när alla grupper presenterat sina prioriteringar så avslutade vi workshopen. Då hade vi fått fram mycket förslag på aktiviteter som behövs för att föra projektet framåt. Tanken är nu att Chereldyne tillsammans med oss i den svenska gruppen skall sätta oss ner och fundera på vad vi kan genomföra för att sedan kalla till ett nytt möte och tillsammans med representanter från grupperna skall försöka fastställa en aktivitetsplan.

Senare under kvällen skall Per, Ida och Pontus ha ett möte med ungdomarna för att planera ytterligare lite för veckan och börja diskutera lite kring nästa besök i Sverige. Så om några timmar kommer det förhoppningsvis, om tekniken är med oss, upp en rapport från det mötet.

Med vänlig hälsning
Projektgruppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0