Tisdag 27 oktober

Ännu en sen afton. Idag har vi varit på besök på några förskolor i Mbekweni för att uppdatera den portfolio vi har sammanställt. Där finns bilder och information om alla förskolor i Mbekweni - totalt 27 till antalet. Vi försöker fortlöpande uppdatera informationen så att den hela tiden är aktuell. Natten har varit blåsig och många tak har gått sönder både i människors hem och för en del av förskolorna som bedriver sin verksamhet i shacks, och eftersom det regnade på förmiddagen var det ganska ruggigt på sina ställen.

Vi besökte också Mirriam, en av de kvinnor som varit i Sverige och som nu har registrerat sig som Safety Home för barn. I hennes shack bor det 22 barn i varierande åldrar som hon tar hand om, som av olika anledningar blivit lämnade av sina föräldrar.

Här är Mirriam tillsammans med några av barnen i hennes safety home - my children, säger hon och ler
Här är Mirriam tillsammans med några av barnen i hennes safety home
- My children, säger hon och ler med hela ansiktet!



Våra vänner i delegationen från Kungsbacka har idag varit på studiebesök på olika verksamheter i Mbekweni. Det känns roligt att de under de här dagarna har fått mer och mer kunskap och insikt i hur vi jobbar här och förhoppningsvis också kan knyta an till det i ett framtida samarbete mellan Drakenstein och Kungsbacka kommun. Dessutom har vi tack vare deras kontakt med kommunen också öppnat en mängd kanaler för John - vår anställde här i Mbekweni - rakt in i kommunhuset.

Arbetet med att utveckla kunskapen om naturvetenskap går framåt. Nu har ett antal förskollärare genomgått utbildning i hur man på ett enkelt sätt kan använda science i det pedagogiska arbetet med barnen. Det som är extra roligt att lärarna nu frågar efter mer utbildning och vill fortsätta utvecklas - ett av våra mål är ju att sätta igång processer som sedan får ett eget liv genom deras eget engagemang. Imorgon ska Iwe tillsammans med scienceteachers ha en workshop på en av förskolorna.



Science workshop på en av förskolorna, imorgon är det dags för en ny förskola.

Kommentarer
Postat av: Birgitta Jönsson, B2

Åh, jag blir djupt imponerad och förstår precis vilka intensivt, långa dagar ni har. Samtidigt som det är därför ni är där och har den unika möjligheten att ge projektet 100% fokus. Hemma tuffar det på som vanligt. 30 000 hallänningar vaccinerade, så man drar sitt strå till stacken...

2009-10-28 @ 19:56:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0