Fredag den 30-e oktober

Idag avslutas besöket från Kungsbacka. Vid midnatt åker de och Ida och Pontus hem. Kvar blir då Helene, Iwe, Per, Kristin, John och Catherine. I förmiddags hade Kungsbackadelegationen bjudit in representanter från Drakensteins kommun till vårt B&B för en avslutningskonferens. Det var högsta kommunledningen som kom med borgmästare och kommunchef m.fl. Vi hade en väldigt bra diskussion om hur den här samverkan nu kan gå vidare och vilka villkor som gäller för den här typen av stöd från Sverige. Vi kan inte bidraga med finansiellt stöd, men vi kan bidra med kunskap och erfarenheter kring demokratiuppbyggnad.

Catherine fick också möjlighet att presentera Mbekweni Sweden Empowerment Program eftersom det ju faktiskt är det projektet som är grunden till att utbytet mellan de båda kommunerna blivit verklighet.

På eftermiddagen var några av oss och mötte en grupp kvinnor för att diskutera gruppens behov av utbildningar och support. Många bra ideer dök upp och vi ska nu försöka erbjuda dom kurser i hur man startar små hantverksföretag, datorkuser m.m. De har också behov av olika worshops om t.ex. första hjälpen och hur man förebygger bränder då detta är ett vanligt inslag i den tuffa vardagen i en kåkstad.

I morgon ska vi ha en liten cermoni till vilken vi bjudit in alla de som varit i Sverige på studieresa genom åren. Vi kommer då att lämna ut kursintyg till var och en av dem som dom sedan kan använda i sina CV-n. Vi hade inte tänkt på hur viktigt detta var förrän den gruppen som var i Sverige i September kom med  förslaget. Det är ju faktiskt så att det är en 2-veckors utbildning de varit på när de är i Sverige, och det kan givetvis påverka deras möjligheter till att få ett jobb. Ytterligare ett exempel på empowerment!



Kristin och Helene besökte ett soppkök på vägen hem. I fyra år har de serverat soppa till människor som inte har något att äta, men de bekymrar sig för att de inte har någon säker lokal - de har drabbats av inbrott och förstörelse och söker efter någon som kan donera en container.

Kommentarer
Postat av: B1

Det känns som att det här verkligen kan bli något jättebra i slutänden. Snacka om Empowerment! Jag känner SÅ för de här människorna. Det är många som kommer att bli stolta imorgon när de får sitt diplom, det är jag övertygad om. Ni har verkligen fört positionerna framåt. Snyggt jobbat!!!

/B1

2009-10-30 @ 23:04:03
Postat av: B1

Det känns som att det här verkligen kan bli något jättebra i slutänden. Snacka om Empowerment! Jag känner SÅ för de här människorna. Det är många som kommer att bli stolta imorgon när de får sitt diplom, det är jag övertygad om. Ni har verkligen fört positionerna framåt. Snyggt jobbat!!!

/B1

2009-10-30 @ 23:05:48
Postat av: Anonym

Det känns som att det här kan leda till något riktigt stort. Snacka om Empowerment! Ni har verkligen fört positionerna framåt. Snyggt jobbat!!

Jag känner SÅ för de här människorna! Det är många som kommer att känna sig stolta imorgon, det är jag övertygad om.

/B1

2009-10-30 @ 23:13:50
Postat av: Birgitta Jönsson

Jag säger bara: Wow! Det här är stort!

2009-10-31 @ 17:46:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0