Fredag 23-e

Idag har det officiella besöket från Kungsbacka inletts. Ett nytt pussel har börjat läggas kring ett projekt mellan Drakensteins kommun och Kungsbacka kommun. Catherine och John kommer att deltaga under stora delar av detta besök, dels för att fånga ideer och tankar där vi kan samverka i framtiden, men också för att tillföra pusselbitar som redan finns. Vi tror detta kan vara värdefullt för att se kommunutbytet som en del i ett redan etablerat samarbete mellan Sverige och Sydafrika. Det nätverksbyggande som gjorts inom vårt projekt har nu också lett fram till att Kungsbacka delegationen faktiskt är här idag! Utbytet startade redan förra hösten då en delegation från Drakenstein besökte Kungsbacka. Och nu är det alltså Kungsbackas tur att göra ett besök här. Dessa 2 utbyten finanieras av Centerpartiets internationella stiftelse. Syftet är att bidraga till ökad demokratiutvecklingen i Sydafrika.
För att skapa en relation och starta ett projekt mellan 2 så skilda länder som Sverige och Sydafrika så är det alldeles nödvändigt att börja på detta sätt med varsitt besök i varandras länder. Man skapar då en förståelse för varandras förutsättningar som måste upplevas på plats.

Drakenstein påbörjade detta på ett alldeles utmärkt sätt idag genom att ta oss till sin nordligaste utpost för att därifrån börja en rundtur i kommunen. I kommunen bor c:a 300 000 människor, uppskattningsvis! Senast det gjordes en mantalsräkning var 2001. Man kom då fram till att det var 250 000. Nästa räkning är inte förrän 2011!
Kommunen är verkligen ett bra exempel på det hela Sydafrika är: kontrasternas land. I Drakenstein finns allt från de mest fattiga områden man kan tänka sig till två ganska välmående små städer mitt i vindistriktet.
Det ska bli oerhört spännande att följa detta besöket och se vad det kan leda till i framtiden!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0