En dag i Mbekweni

Ännu en het dag i Sydafrika. Temperaturen visade på 42° när vi lämnade Patricias hem efter ett besök hos Shiphamnadla, en av de kvinnorgrupper vi samarbetar med. Vi köpte bland annat in lite hantverk. Dels är detta ett sätt för oss att stödja kvinnorna i deras dagliga försörjning, och dels ett sätt för oss att samla in pengar till projektet. Hantverket använder vi nämligen till försäljning och till lotteriverksamhet hemma i Sverige.
Flera av dessa kvinnor har genom projektet fått möjlighet att gå datautbildningar och kurser i hur man startar och driver små företag. Kunskaper de har stor nytta av när de ska marknadsföra sitt hantverk. När vi besökte dem fick vi ta del av många lustiga och underbara historier om hur det kan gå till när någon som knappast sett en dator ska börja bli vän med den!
Vi besökte också en grupp ungdomar som vi har kontakt med genom projektet. De samlas kring att skriva dikter och poesi. Vi har tagit del av dessa dikter där de beskriver sin vardag som kan bestå av övergrepp, våldtäkter, kriminalitet och till och mord. En vardag långt ifrån vad våra ungdomar i Sverige upplever.
Att uttrycka sig genom poesi tror vi är ett bra sätt att bearbeta starka händelser dessa ungdomar är med om.
Catherine och Sven-Anders


Kommentarer
Postat av: Bengt-Olof Isaksson

Hej!

Bra jobbat och bra kämpat! Jag är visserligen jävig men jag vet vilket enormt arbete ni gör!



Från ett vinterkallt Bergagård



/ Bengt-Olof

2009-03-02 @ 01:12:29
Postat av: Portia Zantsi

hey i just wanted to know wat the article is saying and if possible that the articles that has people from South Africa be in english and in Swedish.to avoid conflict of interests between the people whos faces that appear in those articles please?

2009-05-11 @ 11:21:54
URL: http://www.facebook.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0