Workshop för ungdomar om HIV/Aids

Att HIV/Aids är en aktuell fråga blev vi verkligen medvetna om idag då Birgitta Jönsson höll en hälso workshop för ungdomar i Mbekweni. Ett 20 tal ungdomar hade slutit upp på förskolan Nomzamo där MYSP (Mbekweni youth service program) bjudit in ungdomar i kåkstaden för att lyssna på Birgittas erfarenheter av HIV/Aids.

Sydafrika är det land i världen där HIV/Aids är mest utbrett.

Vi hade räknat med att workshopen som startade klockan två skulle vara klar runt fyra tiden men alla var så intresserade av innehållet av workshopen så när vi var klara var klockan runt halv sex, frågorna kring HIV tog aldrig slut.

Engagemanget var enormt och det känns verkligen hoppfullt att ungdomarna vill förändra. Dom får klart för sig att HIV prevention är mer än bara kondomer. Att skapa organisationer, nätverk mm ger styrka åt den egna utvecklingen, ensam är man ingen men tillsammans kan man påverka - HIV prevention på en bred front

När vi lämnade Mbekweni var vi väldigt nöjda och framförallt så känns det härligt att ungdomar här så medvetna om vikten av att samarbeta.

Det här ger oss hopp inför framtiden


// Birgitta och Per


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0