Ungdomarna brinner för att förändra sin situation

Gårdagens informationsmöte med MYSP var raka motsatsen mot möte de hade i Måndags. Gårdagens började i tid, det var strukturerat och alla drog åt samma håll. Utöver de styrelseledamöter som för kvällen representerade MYSP dök ett femtontal ungdomar mesta dels tjejer upp, dessa ungdomar representerade allt från poesi till gospel körer. Två av tjejerna som var med i måndags hade dessutom fixat fika och lite dricka åt oss.

Khanya som är ordförande för MYSP höll en väldigt bra föredrag om hur deras organisation fungerar och är uppbyggd. Att en organisation som Mbekweni Youth Service Program behövs för att stötta ungdomar i kåkstaden blir bara allt mer tydlig.

Mötet startade lite passivt men efter en "RAK" övning (respekt, ansvar, kommunikation) så fick vi fart på ungdomarna, De började se möjligheterna istället för att kritisera och de erbjöd även sin tjänster. Vissa erbjöd sig att gör posters lappar andra erbjöd sig att leta fakta om ledarskapskurser. Så de var minst sagt stora framsteg som skedde på mötet.

Flera av de som bar med på mötet är nog de som vi i framtiden kommer att se i styrelsen, men just nu fokuserar ingen på att sitta i styrelsen utan mer på att de skall bli aktiva i MYSP.

Avslutningsvis bestämde sig MYSP för att försöka ordna en ny teambuilding dag då de även skall ta reda på alla kunskaper som medlemmarna i MYSP och des medlemsorganisationer har.

Om vi var nöjda med gårdagens möte så var vi överlyckliga efter detta möte efter som vi verkligen ser att det rör sig på MYSP, det händer saker.

Även under gårdagen fick vi skjutsa hem flera tjejer eftersom möte inte var slut förens vid nio tiden. Under hemfärden blixtrade det oavbrutet till höger och vänster och det värsta åskvädret på länge hade drabbat Mbekweni.

Per, Helen, Richard Birgitta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0