MYSP rekryterar

Under måndagskvällen höll MYSP ett informationsmöte för att värva nya medlemmar och informera om att nästa år skall en ny styrelse utses. Möte fick en annorlunda början då ingen kollat upp så lokalen de skulle vara i var bokad. Ingen dök nämligen upp för att släppa in oss. En utav tjejerna som var nyfiken på MYSP bjöd dock hem alla cirka 15 personer till hennes hus. Så efter en långsam förflyttning så kunde mötet starta hos henne.

Per hade blivit ombed att ge en presentation om CUF och Sverige och började med det. Det kom upp många frågor om allt från politik till värnplikt. En intressant diskussion blev det när Per berättade att kvinnor fick rösträtt i Sverige först 1921. De flesta av mötesdeltagarna var tjejer och för dem är dem är de ju en självklarhet med rösträtt för alla. De var dock fascinerade av att höra hur demokratin har utvecklats i Sverige.

I Sydafrika finns dock en del kvar att göra, demokratin är fortfarande ung men har mycket potential. Det märktes tydligt på mötet igår. Efter Pers korta presentation fortsatte mötet med en presentation av MYSP som gjordes av de tre styrelsemedlemmarna (Khanya, Lulama och Anele) vilket väckte en väldig diskussion. Det var bitvis hårda men kloka ord som kom fram. Många utav de nya intresserade hade mycket åsikter om hur MYSP bör fungera i framtiden. Mötestekniken är inte direkt den samma som i Sverige. Här pratar man verkligen från hjärtat ibland ofta med mycket pondus men samtidigt har man väldigt stor respekt för varandra.

Efter flera timmars debatt bestämde gruppen att fortsätta detta möte under morgondagen så att alla kan gå hem och fundera på hur de vill att det fortsatta samarbetet skall fungera. Alla kände dock att de fått ut något av kvällen men var mer eller mindre nöjda. Vi (Per och Richard) skjutsade hem flera av de unga tjejerna eftersom de tyvärr inte kan gå säkra själva genom kåkstaden efter att mörkret lagt sig och vi blev då åter påminda om vilket tuff vardag ungdomarna har i kåkstaden.

På hemvägen var vi väldigt nöjda och fascinerade över att se hur mötet utvecklade sig och vi är mycket spända och förväntningsfulla över hur kvällens möte skall bli. Och om det kan ni läsa i morgon.

\\ Richard och Per


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0