Möte med Drakensteins kommun

Som en återkoppling på kommunchefen Dr Sidima Kabanyane m.fl. besök i Kungsbacka kommun i september hade vi blivit inbjudna till Dr Sidima. Det var delar av den svenska gruppen samt representanter för de olika organisationer vi samarbetar med. Alla våra samarbetsgrupper var med.

Catherine Isaksson presenterade projektets historia och framtid. Hon lyfte fram Evelyns utmärkelse och även andra konkreta exempel på vad vårt projekt har gett. Som avslutning beskrev hon utformningen på de tre kommande årens projekt. Representanterna från Drakensteins kommun påtalade hur viktigt det är för dem att veta om vilket arbete vi gör för att de på så sätt ska kunna förstärka våra insatser eller komplettera dem. Kommunens representanter visade tacksamhet att vi i nya ansökan även tagit med "surrounding areas", områden runt Mbekweni som har också är väldigt fattiga.

Vi framförde våra hälsningar från Ola Johansson, kommunråd i Kungsbacka kommun och beskrev att vi kommer att träffa Ola när vi är hemma igen. Då kommer vi att diskutera hur en fortsatt samarbete med Kungsbacka skulle kunna se ut. Vi upplever att båda kommunerna har ett intresse och vilja att samverka. Nästa steg är hur en finansiering av ett sådant utbyte ska ske.

Mötet ledde till kontaktskapande på olika nivåer.

Kommunen gör stora satsningar på marknadsföring inför fotbollsVM i juni 2010. De vill locka hit lag, turister och företag. Närheten till Kapstaden och till flygplatsen gör Drakensteins kommun till ett intressant alternativ för boende som ska besöka eller delta i fotbolls VM. Som present från kommunen fick vi reklamprylar så att vi i Sverige kan göra reklam för Drakensteins kommun.

Vi vill vara brobyggare mellan människorna i Mbekweni och kommunen. Det är viktigt med personliga kontakter men också att de får respekt och support i arbetet det gör i sin "hembygd". Detta möte var ett verkligt bevis på vår roll som brobyggare. Våra vänner i Mbekweni var välrepresenterade och hade möjlighet att framföra synpunkter under mötet.


Helene


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0