Molo

Molo ! ( hej på Xhosa )

Idag gjorde vi studiebesök i på Mbekweni klinik, vilket är den största kliniken i Mbekweni.  Vi blev väl mottagna av sjuksköterskan April.  Syster April hade ställt i ordning ett kort program för oss där vi besökte akut-, läkar-, BVC - och TB - mottagningen. Väntsalen var överfull av patienter och ändå sa personalen att det var ovanligt lite folk idag.  En stor överraskning var BVC. Det var en härlig BVC-sjuksköterska som verkligen såg och talade till mödrarna och deras barn samt förde en journal över barnen likt den vi har i Sverige. Vi pratade med många andra sjuksköterskor och vi kunde verkligen mötas inom vårt kunskapsområde, omvårdnad, men att det som skiljer oss åt är helt enkelt resurser.

Ännu en intressant dag är slut och vi har blivit ytterligare en erfarenhet rikare! Det är fantastiskt att uppleva allt detta och vi kommer att göra allt för att få ut så mycket som möjligt även av de sista dagarna här./ Monica och Birgitta Ö


Kommentarer
Postat av: Evy Olsson

Sitter här hemma i ett novembergrått Ljungby och läser vad ni har för er i Mbekweni, det är fantastiskt,att få ta del av era upplevelser där.

M.V H Evy

2008-11-14 @ 12:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0