Kvinnligt empowerment

Seminarium om kvinnors rättigheter

Vår uppgift idag har varit ett seminarium kring kvinnors rättigheter. Detta var ett önskemål som kvinnogrupperna hade när deras representanter var i Sverige i våras. Vi var i en lokal i nya biblioteket. Vi hade lite tekniska problem i inledningen. Den rätta adaptern var trasig men till slut fick vi tag i en adapter som fungerade. En viktig lärdom är att ha komplett egen utrustning med sig även när vi är i offentliga lokaler.

Margareta inledde med att berätta om Centerkvinnornas historia under tiden som de tekniska problemen löstes.

Detta fick bli grunden till föredraget om utvecklingen av den svenska kvinnans jämställdhet. Det blev  många  glada skratt när erfarenheter byttes. Vår presentation var på engelska men översattes av deltagare till xosa.   

Vi diskuterade olika frågor utifrån FN:s kvinnokonvention. Naturligtvis, både i Sverige som i Sydafrika präglas jämställdhetsarbetet av kulturmönster.  Även om de yngre, utbildade kvinnorna är mer jämställda än sina mödrar, så är det en bra bit kvar att arbeta. Vi konstaterade tillsammans att det hänger på oss själva hur vi agerar mot barn och barnbarn för att påverka utvecklingen.

Kvinnor måste stötta  och hjälpa varandra till högre positioner på arbetsmarknad och i samhällsutvecklingen. Vi måste det som en tillgång för oss själva att fler kvinnor engagerar sig.

 Under mötet sjöng deltagarna en sång om makt, Amandla.  Det var nästan lika många stämmor i kören som det var kvinnor i lokalen. Mäktigt!

Margareta och Helene


Kommentarer
Postat av: Ola

Imponerad!

Hälsa Iwe!

2008-11-04 @ 21:53:37
Postat av: Anonym

2008-11-04 @ 21:54:14
Postat av: Pontus

Hej på Er,



nu har jag hittat hit!



Verkar som det gått fint hittills, hoppas det fortsäter så! Ser framemot att följa arabetet.



Kör hårt!

2008-11-05 @ 08:22:30
Postat av: Micke och madde

Hej



Kul att kunna läsa vad ni hittar på där nere.

Säg hej til mamma maggan.



lillsonen med tillbehör

2008-11-05 @ 17:12:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0