Informellt punkteringsmöte!!

En fredagskväll i Mbekweni kan innehålla många varierande upplevelser...

Ett glatt förväntansfullt svenskt gäng hade ambitionen att ta sig till stora idrottsstadion i Mbekweni för att lyssna till Sydafrikas förmodade nästa president, Jacob Zuma, som just nu turnerar runt i Sydafrika för att öka på sin popularitet inför valet i April 2009. (Detta behöver han  verkligen göra  eftersom han stått inför rätta för både korruption och våldtäkt! Frikänd, men ändå.....)

Stadion sjöd av liv och vi skulle bara stanna till utanför vår vän Pumlas hus för att be någon följa med oss in på stadion. Pumla bor nämligen precis utanför staketet till stadion och vi kan ju inte ur säkerhetssynpunkt själva gå omkring i Mbekweni.

Men där utanför Pumlas hus tog allt en annan vändning! I samma ögonblick som vi kör åt sidan  så hör vi hur det smäller till. Vi går ur och kollar och ser att vi har punktering på ena framhjulet. Vad göra? Oddsen är inte helt bra sådär en fredagskväll i en kåkstad i Sydafrika.

Men allt blev bra även om det inte blev precis som vi tänkt!

Pumla var hemma och tackade skrattande och applåderande högre makter för att bilen gick sönder precis vid hennes hus. Hon fick ju nu möjlighet att prata med oss en stund. Vi hade nämligen inte haft så mycket tid för det tidigare i veckan.

Innan vi visste ordet av så var där många människor inblandade med att hämta fram domkraft, skruva av hjul, bära fram stolar till alla, köra iväg med hjulet till verkstad o.s.v. Vår hyrbil hade nämligen inget reservdäck. Men på 45 minuter var allting ordnat till en kostnad av 50 Rand ( cirka 40 kronor).

Under tiden vi satt och vaktade bilen kunde vi höra hur Jacob Zuma under jubel avslutar sitt tal inne på stadion..

Men vi fick istället ett fantastiskt informellt punkteringsmöte utanför där det till sist kändes som det var mer intresserade människor runtomkring än för att lyssna på Zuma!

Och vi fick verkligen känna av hur folk slöt upp omkring oss för att med alla medel hjälpa oss ur situationen.

Tänk så underbart fantastiskt det är att kunna resa tvärs över jordklotet och komma till en kåkstad där vi har så många vänner!

Hälsningar Catherine



Pumla, Catherine och Rickard vaktar bilen


Kommentarer
Postat av: Evy och Göran

Hej Catherine Det är trevligt att kunna läsa om era upplevelser där nere.Vi vet ju var Pumla bor. Vi tänker på er alla som vi känner. Hälsa

från oss, som sitter i ett grått och regnigt Ljungby.

Evy Och Göran

2008-11-09 @ 19:03:40
Postat av: Eva lena

2008-11-12 @ 09:22:13
Postat av: Anonym

Hej Catherine!



Det är kul att kunna följa er där nere!! vi tänker mycket på dig och de andra i projektet, Ni är fantastiskt duktiga! Snart syns vi hemma igen! Jättekramar från oss alla i Tavla, Kram Eva-Lena

2008-11-12 @ 09:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0